Jazz get your groove on

Jazz på Café AE.

Hver den første onsdag i måneden spiller Leonard Petersens Jazzkapel (12 mands big band) kl. 20:00. Der vil disse arrangementer være stor musik buffet fra kl. 18:00 til 169,-. Bordbestilling kan kun ske i forbindelse med spisning.


Når musikken starter bliver der åbnet op for dansegulvet så kom ned og få rystet skinkerne til lyden af dejlig Swing-Jazz.

Der er fri entré til disse arrangementer.


Lidt historie om bandet

Spørg din morfar om Leonardo Pedersens Jazzkapel. Har han blot den mindste interesse for jazzmusik, vil han få julelys i øjnene ved tanken om dengang, kapellet spillede, så det swingede på de københavnske in-steder. Den slags historier om fortids glans har den yngre generation hørt, så ørevoksen stivner, men det helt utrolige ved lige netop denne historie er, at det selvsamme orkester stadig swinger for fulde huse på jazzscenen i Danmark og i udlandet. Nogle af bandets medlemmer er af naturlige årsager skiftet ud undervejs, men drivkraften bag det hele, Hans Leonardo Pedersen, er “still going særdeles strong”.

Forbilleder og repertoire
Kapellet blev dannet i 1962. Repertoiret var – og er – tidlig swingmusik fra sidst i 20’erne med Louis Russel, Fletcher Henderson og Duke Ellington som forbilleder og inspiration. Dengang var bandets største ambition af få job på en flodbåd i Frankfurt, men det mislykkedes, fordi orkesteret med sin 10 mand store besætning var for stort et “Kapelle”. De fik ikke jobbet, men de fik et stort, langtidsholdbart navn.
Jazzkonkurrence åbnede ballet
Allerede i efteråret 1962 vandt bandet den årlige jazzkonkurrence d. 24 nov. i Odd Fellow Palæet med 30-40 deltagene orkestre. Den sejr åbnede ballet for Kapellet, som allerede dagen efter fik job i Montmartre og ugen efter i TV. Det førte til pladeindspilninger, koncerter, jobs i hele landet og efterhånden også i udlandet. I de 50 år, der er gået, har Leonardo Pedersens Jazzkapel spillet utallige gange på Copenhagen Jazzfestival, festivaler i Tønder, Femø, Silkeborg, Molde, Roskilde, … you name it – og de har været der. I alt 1000 koncerter, 4 Lp’er og 7 Cd’er er det blevet til med årene.

Ambition, engagement og talent
Den oprindelige ambition om at spille i Frankfurt gik i opfyldelse 20 år efter bandets start. Men det blev ikke på flodbåden, kapellet swingede, men på den fineste scene i Tyskland, “Alte Oper”.
I dag swinger bandet stadig, og det skyldes uden tvivl Hans Leonardo Pedersens ambition og vedholdenhed – kombineret med orkestrets talent. En del af det gamle faste publikum er faldet fra med årene. Til gengæld har Leonardo Pedersens Jazzkapel fået en nye fans, nemlig en gruppe unge swingdansere, som kommer til bandets koncerter og jinger, så dansegulvet swinger. Musikken der danses og lyttes til er:Basie, Ellington, Glen Miller,Quincy Jones og egne kompositioner.
Det ældste big band:
Leonardo Pedersens Jazzkapel er vel nok det ældste stadig spillende big band.

 

  • God musik 100%

  • Gang i dansegulvet 96%